Annons

16
Tyvärr så blir bliderna senare..
snön som la sig på bilen i går +2c har frusit idag -5c
så i40 är nu 1dm högre än vanligt samt vit istället för svart..
men fixar det i morgon. ;)
Svart Hyundai ix35 crdi A6 exclusive.
Svart Hyundai i40 crdi A6 sport.
Annons

Båtarna dom kommer med.

17
Har fastnat helt i sidan http://marinetraffic.com Där jag listat ut att bilarna som kom den 16 kom med båten hoeg kyoto. Nu är det bara att lista ut vilken båt min bil ligger på som ska komma till mig i slutet på januari. Har i alla fall kommit fram att HOEGH OSLO inte varit i göteborgshamn sedan 4/11 så det är mycket möjligt att det är på de fartygen bilen är på.

Tyvärr så kan jag inte lokalisera just de fartygt.

Ganske roligt tidsfördriv nu på kvällen efter att man bytt avloppsstammarna på 4 dagar i kåken :)

Fått min pärla!

19
Fick min nya pärla den 29 december och har hunnit köra ca. 70 mil med den, är lyrisk över hur fint den går och hur skönt jag sitter i den. jag är 99% nöjd men den sista 1 % gör mig mycket missnöjd nämligen det urkassa helljuset :( Nå väl har idag pratat med min återförsäljare och fått klartecken att få monterat 50 w xenonkit på den. hoppas det hjälper.
Ljuset i tunneln kan vara ett mötande tåg!

Min bil:
Hyundai i40 1,7 crdi Premium, Blue spirit pearl

20
Ja Halvljuset är ju inte det bästa direkt. Använder själv det inte speciellt mycket, men såg xenonkitet på xenonkungen speciellt anpassat för i40:n eftersom lamphållaren har en bajonettfattning. Vore kul och veta resultatet om det är värt att skaffa själv, bättre måste det ju bli men eftersom reflektorerna är så små så är det svårt att få ett riktigt bra resultat.

21
Fick hem min i40 igår och säljaren påstod att något var på gång för att åtgärda helljusproblemet. Jag fick uppfattningen att han menade att Hyundai skulle vara inbladat i nåt fixande, men det kan också vara så att han syftade på nåt kit likt Xenonkungens. Han skulle i alla fall höra av sig när han visste mer.

Dock tycker jag att helljuset är aningen "bättre" på 2012:an än den 2011 jag provkörde. Men det kanske är placebo för att jag har en själv nu, man är ju lätt mindre kritisk :D

22
Hyundai håller tydligen på att ta fram en ny reflektor men man vet inte hur länge det kommer att ta.

Åter till xenonkonv. Har själv tänkt att konvertera när bilen kommer, vissa säger ju att man ska köpa från xenonkungen och andra inte.
Har även fått höra att standard sockeln är HB3 och inte h7.

Har en återförsäljare för xenon här i boden som har en sats med canbus,snabbstart och hb3 sockel. Måste ju funka minst lika bra om inte bättre än xenonkungens grejor, eller??

23
Hej,

Det är H7 lampor men med en specialhållare för de vanliga halogenlamporna. Jag hade ett H7 kitt med canbus som jag tänkte använda men det krävs en lamphållare som Xenonkungen ej säljer separat för just i40, det krävs även ett motstånd/filter för att inte instrumenteringen skall larma.

Det är helt riktigt att Hyundai jobbar med en lösning på problemet, det jag nu förhandlat mig fram till är ett xenonkitt tills något annat kommer från Hyundai, kan tydligen ta tid innan det kommer någon lösning på problemet.

Min bil tillverkades i november och jag fick den den 29/12 och helljuset är uruselt, sämre än på en Volvo 142 från -69 som var min första bil. Bor man i Norrbotten och färdas ca. 3000 mil per år efter våra vägar med renar, älgar mm så måste man kunna kräva mer än så av en ny bil för 300 papp.

Nå väl, jag är mycket nöjd med bemötandet och hjälpen av Dalqvist Bil i Luleå, skall faktiskt dit i morgon och få monterat kitet :)
Ljuset i tunneln kan vara ett mötande tåg!

Min bil:
Hyundai i40 1,7 crdi Premium, Blue spirit pearl

25
Ja där ute .... jag fick reda på att min I40 vit var försenad till typ slutet på mars .... då jag redan har sålt min andra bil i december fick jag lite panik. Nu blev jag istället erbjuden en svart metallic till samma pris och valde att ta erbjudandet och får då bilen levererad den 24:e .... den kommer tydligen till Sverige på lördag (den 14:e) .....känns lite så där att den inte blev vit men den svarta e ju också snygg. Sen e jag lite orolig för det där med hellyset, hur illa kan det va!?!
Jag fick bra rabatt när jag köpte bilen, sen blev den försenad, får en svart, och till en början ville dom att jag skulle betala för metalliclack, men när dom fattade att det aldrig skulle hända sa han att de fick bjuda på den ..... kan jag nu kräva att helljuset blir uppgraderat så att det iallafall blir hyfsat ????? .... nja jag vet inte .... känns liiiite så där med detta bilköpet.

Re: Fortfarande ingen i 40

26
EG Persson skrev:Hej igen nu har vi väntat drygt 4 månader på vår vita 136 hk i 40 och fortfarande ingen bil i Katrineholm :( Det enda bra med detta är väl att våren kommer närmare och att det kanske kommer fram nåt vettigt hel-ljus :wink:
På återhörande Göran P
Ring och hör med din återförsäljare vart bilen är. När jag beställde min blue spirit i dec, den kommer nu i januari, så frågade han flera gånger om jag verkligen inte ville ha en vit. Så undra om det inte finns med på den här båten som kommer den 18e.

27
freddasp skrev:Ja där ute .... jag fick reda på att min I40 vit var försenad till typ slutet på mars .... då jag redan har sålt min andra bil i december fick jag lite panik. Nu blev jag istället erbjuden en svart metallic till samma pris och valde att ta erbjudandet och får då bilen levererad den 24:e .... den kommer tydligen till Sverige på lördag (den 14:e) .....känns lite så där att den inte blev vit men den svarta e ju också snygg. Sen e jag lite orolig för det där med hellyset, hur illa kan det va!?!
Jag fick bra rabatt när jag köpte bilen, sen blev den försenad, får en svart, och till en början ville dom att jag skulle betala för metalliclack, men när dom fattade att det aldrig skulle hända sa han att de fick bjuda på den ..... kan jag nu kräva att helljuset blir uppgraderat så att det iallafall blir hyfsat ????? .... nja jag vet inte .... känns liiiite så där med detta bilköpet.
Det är ju minst sagt pinsamt för Hyundai att ha missat med helljuset. Nu har jag inte sett det själv så jag kan inte bedöma "felet" själv. Det verkar som man har missat viss vintertestning i nordiska/arktiska förhållanden. Eller så fick designmupparna för mkt att säga till om så det blev för mkt kompromiss med helljuset. Generellt så tycker jag man kan säga att Hyundai är generösa med garantier och tillämpningen av dessa. Kampanjer och fixar görs utan strul. Vi får se om helljuset blir en Sverige/nordenfix eller om de fixar det generellt. Det är bara att stå på sig mot handlaren!
Mitsubishi Outlander PHEV -14
Toyota Auris 1.8 HSD -13
Santa Fe (SM) -03 2.4 GLS Vision

Re: Äntligen !

29
EG Persson skrev:Nu är den här :) jag har sett den med egna ögon och vit är nog rätt för oss. Efter dragmontering och leveransputs är det dags på fredag f.m. att byta i30 mot i40.
Hälsningar Göran o Helene

Härligt! Jag har nu hunnit rulla dryga 200 mil sedan 29 december då jag fick min bil, ännu nöjd och belåten :D
Ljuset i tunneln kan vara ett mötande tåg!

Min bil:
Hyundai i40 1,7 crdi Premium, Blue spirit pearl

30
Grattis!!! Måste alltså ha kommit med samma last som min.
Vart i sverige bor ni efter som du redan fått se den?

Min beräknas vara uppe nästa vecka, De går dock tåg från hamnen titt som tätt.