Annons

Problem med växellåda och AC

1
Hej!

Är ny ägare av en Hyundai Getz, 1,1 liter, 2005.

Två fel finns på bilen:

Växellåda:
Fyrans växel "studsar" ur som oftast. När man lägger i den från trean vid normal körning, dvs. normalt vartal, så går det inte att lägga i fyran. Däremot, låter man varvet gå ner lite så fungerar det oftast. När man går från femman till fyran så går det oftast. Vad är detta för fel? Hyundai själva nämnde att det kunde vara något som man antingen kan fixa utifrån på växellådan eller så är det ett fel där växellådan måste tas ner. Tips?

AC:
När AC:n kopplas på så lyser AC-knappen inne i kupen. Man hör också att något kopplas in i motorn. Inifrån viner det lite men AC:n verkar inte gå igång, det blir inge kyleffekt. Tips på vad detta är?

Har skruvat en del och enligt Hyundai så menade dem att bilen är lättskruvad. Så tror jag ska reda ut det mesta. Hör gärna av er!
Annons

Re: Problem med växellåda och AC

2
När det gäller ac:n kan det vara så enkelt att det är för lågt gastryck i systemet och då slår ac:n ifrån kompressorn.

Gör en ac-service, det kostar en tusenlapp hos t ex. Vianor, då ingår vakuumsugning/tömning av gammal gas/olja, provtryckning och återfyllning av gas/olja/läckagespårmedel.

När det gäller växellådan, tycker jag det spontant låter som att lådan är kass eftersom växeln hoppar ur och det bara är en växel som strular.



Mvh
Johan B