Annons

Tjuvström? I40 -2015

1
Tjena

Har en i40 -2015 som har börjat dra ur batteriet . Började jävlas i vintras med tomt batteri så köpte ett nytt för 3 veckor sedan . Har fungerat bra tills vi kom hem efter en bilresa på ca 90 mil.
Efter 3 dagar hemma med korta resor (tor förskola som ligg ca 2km bort) så var bilen död och batteriet helt tomt .

Ladda upp det , sambon kunde ta bilen till jobbet en dag, dag 2 när hon skulle hem var det helt slut igen . Resa på ca 8km enkel väg , generator laddar som det ska så det verkar som bilen drar extra ström i viloläge.

Sorry för novellen men är det nån som varit med om liknande så man vet vars man ska börja felsöka? . Finns det kända fel på i40 som kan börja spöka?

Skulle kolla tjuvströmmen idag men min multimeter verkar vara bränd då det gav 0 utslag mellan minuspol och kabel.

Tack!
Annons

Re: Tjuvström? I40 -2015

5
Hej!
Lyckades du lösa problemet?
Jag har en i40 2016 som gör typ samma sak.
Parkerar jag den i 48 timmar, eller bara kör korta sträckor flera dagar i rad, så töms batteriet.
Första jag gjorde var att köpa nytt batteri, vilket inte hjälpte. Sedan har den varit inne för felsökning hos min lokala verkstad 2 ggr. Andra gången lät dom den stå över natten och kollade sedan bilen med värmekamera. Då kunde dom konstatera att stereon fortfarande lyste rött, när allt annat i bilen var kallt.
Köpte en begagnad stereo från en bilskrot (för 8000kr!!). Problemet försvann då i ca 2-3 veckor men kom sedan tillbaka.
Nu löser jag det genom att dra ur säkringen till stereon varje gång jag parkerar längre än 4 timmar, men det är ju sjukt frustrerande då man glömmer att göra det emellanåt.