Annons
Välkommen till Hyundaiforum.se, ett oberoende forum för Hyundai i Sverige, här kan du diskutera allt om Hyundaibilar med andra likasinnade. Ha en trevlig vistelse!

Fordonsstatistik

Hej!


Här kommer lite intressant statistik om Hyundai, hoppas det är av intresse!


I Sverige fanns det i slutet av år 2017 hela 163 238 bilar av märket Hyundai och det såldes runt 8000 Hyundai-bilar i Sverige under 2017, nästan 1 st Hyundai per timme. Den bil som sålde bäst var Hyundai i20.


I hela världen såldes det däremot cirka 4,5 miljoner Hyundai-bilar under 2017!! Försäljningen i Sverige uppgår därmed inte ens till 0,17% av den globala försäljningen!


Statistiken avseende Sverige är kombinerad både ifrån Transportstyrelsen och BilSweden, besök gärna deras hemsidor på www.transportstyrelsen.se och www.bilsweden.se. Antalet inkluderar fordon inom de två kategorierna personbilar och lätta lastbilar, som både är i trafik samt avställda.


Statistiken avseende den globala försäljningen är ifrån Reuters.https://www.reuters.com/article/us-hyundai-motor-kia-motors-sales/hyundai-kia-2017-global-sales-at-7-25-million-vehicles-miss-target-idUSKBN1ER0BUSverige är kombinerad både ifrån Transportstyrelsen och Bilsweden, besök gärna deras hemsidor på www.transportstyrelsen.se och www.bilsweden.se. Antalet inkluderar fordon inom de två kategorierna personbilar och lätta lastbilar, som både är i trafik samt avställda.


Med vänlig hälsning
Hyundaiforum.se Teamet


Annons
Stöd WWF - Bli fadder!
Stöd WWF - Bli fadder!