Annons

Motorn Rusar IGEN

1
Japp... nu är det dags igen, vid kallstart går den till 3-4000 varv, sen börjar den varva mellan 1000 och 4000 varv , GÅR att köra när man fått i en växel , men inte så kul... förra gången tändes check engine (Januari) och då togs den till verkstad som bytte tomgångsventil (enligt felkoden) men det var tydligen inte felet (4800 spänn) . Det positiva är att vissa ggr försvinner felet av sig självt och visar sig inte igen på flera månader tydligen.

Det är alltså 2.4 motorn.

Någon som orkar gissa? det uppstår oftast när bilen stått ett par dagar , och ev när det varit lite fuktigt på natten (mina egna noteringar )

Kan väl knappast vara läckage , som bara försvinner så? kanske någon av varvtals eller temperatur sensorerna som jäklas? eller den nya tomgångsventilen som OCKSÅ hänger sig?

denna gång försvann det faktiskt efter ett par mils körning, och utan att motorn startats om , räckte inte att motorn blev varm.

Irriterande, men känns inte som jag vill slänga ut en massa på förebyggande åtgärder om det inte är väldigt nära en lösning

har försökt kolla slangar mm för läckage men ser inget , slangen som nämnts som möjligt problem,mellan insuget och vevhus, är det den c:a 1 tum tjocka som går bredvid luftburken upp under kåpan till motorn?